Ledelse

Å sende ut permitteringsvarsel til 50 av 60 faste ansatte er noe av det vanskeligste jeg har gjort, skriver generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

– Turer med ukjent mål er de tyngste

De siste ukene har Skiforeningen mistet mesteparten av inntektene og generalsekretær Erik Eide har måttet permittere 50 ansatte. Målet er å berge en av Norges eldste friluftslivsorganisasjoner gjennom krisen.

Publisert Sist oppdatert

Ledernes koronadagbøker

Vanskelige beslutninger må tas raskt, rammene endres fra dag til dag og ingen vet hvor lenge krisen varer. Dagens Perspektiv har bedt ledere selv sette ord på hvordan de har opplevd ukene siden koronakrisen traff Norge.

"Fredag 13. mars er det stille i Skiforeningens hus i Holmenkollen. De ansatte har tatt kontoret hjem. Barnas Holmenkolldag er avlyst. Verdenscupen i Holmenkollen skal gå uten publikum. Senere skal verdenscupavslutningen i skiskyting avlyses helt.

Skolestenging, hytteforbud, hjemmekontor, holde avstand, ikke samle folk. All aktivitet stopper opp. Norge stenger.

Det vanskeligste jeg har gjort

I dagene og ukene som følger, skal mye være nybrottsarbeid for oss ledelsen i en av Norges eldste friluftslivsorganisasjoner. Mer usikkert og mye mer krevende.

Det er makt i lederrollen, men jeg føler mest av alt på ansvaret. Vi må handle raskt, på uklare premisser i stadig endring. Målet er helt klart: Berge fremtiden for Skiforeningen.

Det er makt i lederrollen, men jeg føler mest av alt på ansvaret.

Å sende ut permitteringsvarsel til 50 av 60 faste ansatte er noe av det vanskeligste jeg har gjort. Vi opprettholder funksjoner som skal sikre inntekter, ivareta eiendommer og tilretteleggerrollen i Marka og Holmenkollen.

Ledergruppa møtes hver dag, etter en famlende start får vi grep om Teams. Laget mitt har takhøyde og tæl. Jeg unner alle en god ledergruppe!

Søker alle støtteordninger

Åpenhet og god informasjon er avgjørende. Ukentlig går det informasjon fra ledelsen til de ansatte. Samarbeidspartnere i næringslivet og kommuner følges opp, og vi peiler tidlig kursen for inntektsarbeidet.

I mitt indre er første frostnatt høsten 2020 målet

Vi skal søke alle støtteordninger vi er kvalifisert for. Vi trenger alle våre 72 000 medlemmer med videre inn i en ny vinter. Vi skal best mulig utnytte den nå veldig usikre turistsesongen i Holmenkollen, normalt en av Skiforeningens viktigste inntektskilder.

Samtidig som vi kutter kraftig i driften, blir Marka et fristed for enda flere mennesker enn vanlig. Nå kommer de grepene vi har tatt i digital kommunikasjon virkelig til sin rett.

Første frostnatt 2020 er målet

Situasjonen minner meg om skirennet Grenaderen. Ni mil gjennom Marka føles uoverkommelig på startstreken og må brytes ned: Først Kikut på 17 kilometer, Løvlia på 45 kilometer og Sollihøgda på 66.

Turer med ukjent mål er de tyngste, og resultatet vet man ikke før man kan se tilbake på veien man har gått.

I mitt indre er første frostnatt høsten 2020 målet. Da vet vi at medlemmene våre drømmer om vinter. Da skal vi være klare!

Etter krisen er Marka og Skiforeningen viktigere enn noen gang. Livskvalitet, aktivitet, helse og markamagi der så mange mennesker bor.

Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen"

Ledernes koronadagbøker

Powered by Labrador CMS