Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Balanse mellom privatliv og jobb kan lønne seg

Danske forskere har funnet at bedrifter som fokuserer på medarbeidernes trivsel og balansen mellom arbeid og fritid har bedre resultater på bunnlinjen enn andre bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Tor Eriksson og Valdemar Smith, henholdsvis professor og lektor ved Aarhus Universitet, har undersøkt sammenhengen mellom ledelsestyper og resultater i danske virksomheter – herunder om arbeidsplassen er familievennlige.

Forskernes funn viser at når ledelsen har fokus på medarbeidertrivsel og balanse mellom familie- og arbeidsliv, så fører det ikke bare til at medarbeiderne er mer tilfredse, det har også en generell positiv effekt som gavner virksomhetens bunnlinje. Det skriver Lederstof.dk, som har omtalt undersøkelsen.

Tiltrekker seg dyktige folk

Undersøkelsen er gjennomført blant 2816 ledere som er med i organisasjonen Lederne, og blir sett i lys av hva bedrifter presterer på en rekke parametere.

Det som hadde størst positiv effekt på medarbeidertilfredsheten var fokus på medarbeidertilfredshet og balanse mellom familie- og arbeidsliv. Forskerne forteller til Lederstof at resultatene også peker i retning av at fleksible arbeidsplasser og et godt arbeidsmiljø tiltrekker og fastholder dyktige medarbeidere.

Powered by Labrador CMS