Ledelse

Jørund Rytman.

Blir ny administrerende direktør i SMB Norge

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Frp-politikeren Jørund Rytman tar over en organisasjon med rundt 5000 små og mellomstore bedrifter som medlemmer.

– Styret har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess og blitt trygge på at Rytman er rett mann til å lede organisasjonen fremover. Gjennom mange år i politikken og deretter som leder for politisk avdeling i SMB Norge, har han opparbeidet seg en helt unik forståelse for både organisasjonen og de næringspolitiske utfordringene som hverdagsnæringslivet er opptatt av, sier Karl-Anders Grønland, styreleder i SMB Norge i en pressemelding.

Mini-CV – Jørund H. Rytman

  • Bystyrerepresentant i Drammen

  • Stortingsrepresentant 2005-2017

  • Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge

  • Utdannet ved Handelshøyskolen BI

  • Sjefskurs ved Forsvarets Høyskole

  • Alder: 44 år

  • Bosatt i Drammen med samboer og tre barn

– Vi føler oss sikre på at Rytman vil gjøre SMB Norge til en enda tydeligere stemme i det politiske landskapet, og på en god måte løfte opp og frem de utfordringene som vanlige småbedriftseiere sliter mest med i hverdagen, sier Grønland.

Etter fire år som leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, gleder Rytman seg nå til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver i organisasjonen.

– Jeg skal vise meg tilliten verdig, og jobbe for å både befeste og styrke SMB Norges posisjon som den aller viktigste stemmen for landets små og mellomstore bedrifter, sier Rytman.

– Små og mellomstore bedrifter er selve ryggraden i norsk økonomi. Derfor er det helt nødvendig å sikre at disse virksomhetene får så gode rammebetingelser som mulig. Det vil i sin tur bidra til enda mer vekst og investering i nyskaping. Dette vil være spesielt viktig i kjølvannet av pandemien, konstaterer Rytman.

Takker Hofstad

Rytman etterfølger Kristin Hofstad, som har vært konstituert administrerende direktør siden februar da Olaf Thommessen gikk av. Hun går nå tilbake til sin stilling som administrasjonssjef i organisasjonen.

SMB NORGES FANESAKER 2021-2023

SMB Norge vedtok nylig å kjempe for følgende saker i den neste perioden.

1. Endre sykelønnsordningen gjennom å fjerne arbeidsgiverperioden, redusere sykelønnen til 80 prosent og innføre én karensdag.

2. Fjerne formuesskatten på arbeidende kapital.

3. Lavere dagsatser for tvangsmulkt for småbedrifter.

4. Gjøre det enklere for småbedrifter og lokalt næringsliv å delta i offentlige anbud. Nasjonal terskelverdi for kunngjøring av anbud må justeres tilbake fra NOK 1,3 mill. til NOK 500.000.

5. Lavere avgifter på grensehandelsutsatte varer.

6. Redusere merverdiavgiften for restaurant- og utelivsbransjen, samt fjerne merverdiavgiften på alternative helsetjenester.

7. Redusere arbeidsgiveravgift og differensiere denne etter bedriftens størrelse.

8. Gjøre det enklere og raskere å opprette bankkonto for nyetablerte selskaper.

9. Innføre mikroselskaper som egen selskapsform for de minste aksjeselskapene.

10. Offentlig tilskudd (Enova) til kjøp av el-varebil må fratrekkes direkte i kjøpesum. MVA-fradrag for drift og vedlikehold av el-personbiler innføres. Ingen personbeskatning ved privat bruk. Dette for å øke farten i det grønne skiftet blant små og mellomstore bedrifter.

Powered by Labrador CMS