Ledelse

En studie tyder på at 50 prosent av hjemmekontorister har sjonglert to jobber under pandemien.

Dette gjorde hjemmekontoristene når de egentlig skulle vært på jobb

Ekstrajobb, netthandel, sex, alkohol og en liten lur på sofaen. En ny studie viser hva arbeidstakere egentlig drev med i arbeidstiden under pandemien.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE | En studie omtalt av Forbes viser at halvparten av de som ble sendt på hjemmekontor har skaffet seg en ekstrajobb under pandemien og jobbet for et annet selskap samtidig som de ble lønnet av sin egentlige arbeidsgiver.

I starten av pandemien viste undersøkelser at alkohol- og matforbruket blant hjemmekontorister økte. Det samme gjorde bruken av hasj-røyking og antall timer brukt på å se porno.

Et år senere viser en studie at folk på hjemmekontor har brukt arbeidstiden på å ha sex, ta en ettermiddagslur, gå på date og netthandlet.

Studien viser at rundt 50 prosent av arbeidstakerne som tok del i undersøkelsen fortalte at de hadde jobbet for et annet selskap, samtidig som de var fast ansatt og mottok lønn fra en annen arbeidsgiver.

Doblet lønna

Wall Street Journal har skrevet at folk i typiske hjemmekontor-yrker – fra teknologibransjen til bankvirksomhet har funnet måter å doble lønna etter at de ble sendt hjem fra kontoret.

De jobbar altså to fulltidsjobber fra hjemmekontoret. Reglene de følger kan ligne på de i filmen «Fight CLub» - «ikke fortell noen at du har to jobber» og «ikke gjør for mye arbeid».

Dobbelt-arbeiderne forteller avisen at det til tider var vanskelig å sjonglere to fulltidsjobber.

Noen ganger måtte de delta i to videomøter samtidig, bruke avspasering i den ene jobben til å jobbe med prosjekter i den andre jobben og være forsiktig med å legge ut for mye informasjon om hva de drev med på sosiale medier.

Man måtte også holde tunga rett i munnen når man skulle sende viktige dokumenter over e-post slik at det ikke dukket opp i innboksen til feil leder.

Disse arbeidstakerne anbefalte også at man ikke legger inn mer enn 40 arbeidstider i uken for hver av jobbene.

Nettstedet Overemployed anbefaler mennesker med disse personlighetstrekkene og erfaringene å teste ut det å ha to jobber:

  • Risikovillig

  • Har vært i samme selskap i en del år, er rimelig kompetent og effektiv med arbeidet sitt. Har evne til å jobbe smartere, ikke hardere

  • Tilegnet seg noen spesialiserte ferdigheter som gjør at de kan få roller hvor de planlegger sin egen dag og minimerer tiden brukt i møter i hvertfall en av jobbene

  • Du bør ha selvdisiplin, være god til å kommunisere og ha evne å ha to tanker i hodet samtidig.

Powered by Labrador CMS