Ledelse

Ledernes største bekymring nå er at deres ansatte er ensomme og mangler sosial kontakt, ifølge en svensk undersøkelse.

En av fem ledere føler seg utilstrekkelige nå

Mange ledere er bekymret for hvordan det går med de ansatte under koronapandemien og hver femte føler at de kommer til kort som ledere.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Ledere bekymrer seg mer for sine ansattes arbeidsmiljø nå enn til vanlig. Det viser en undersøkelse blant 1200 svenske ledere, som det svenske tidsskriftet Chef.se har gjennomført.

44 prosent ekstra bekymret

44 prosent av lederne oppgir at de bekymrer seg mer enn vanlig for sine medarbeidere, enten i høy grad eller i veldig høy grad. I tillegg sier 39 prosent at de "delvis" er mer bekymret. Det skriver Chef.se.

Flertallet av lederne i undersøkelsen har hatt medarbeiderne sine på hjemmekontor under pandemien.

Det var flere ting lederne bekymret seg for.

Ensomhet og ergonomi

En fjerdedel bekymret seg for at de ansatte var ensomme og manglet sosial kontakt. Om lag en femtedel bekymret seg for dårlige fysiske betingelser, som dårlige sittestillinger og ergonomi hjemme. Og nesten like mange var redde for at de ansatte skulle bli smittet av covid-19.

Ledernes største bekymringer

  • Ensomhet og mindre sosial kontakt – 26 prosent
  • Dårlig ergonomi og sittestilling på hjemmekontoret – 22 prosent
  • Fare for smitte – 20 prosent

Viktig å dele erfaringer

Over en femtedel av lederne – hele 22 prosent – følte seg utilstrekkelige som ledere. Nesten like mange føler seg slitne og tappet for energi.

Nå er kollegial støtte helt avgjørende, mener Petra Salino i arbeidsmiljøorganisasjonen Sunt Arbetsliv, som kommenterer undersøkelsen i Chef.se. Hun mener det gjelder både ledere imellom og mellom ledere og medarbeidere.

– Å dele erfaringer, refleksjoner og bekrefte hverandre i en vanskelig situasjon kan bety ekstremt mye for det sosiale arbeidsmiljøet, sier hun.

Powered by Labrador CMS