Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Flere kvinner opplever mannlige mellomledere som «middelmådige, karrieremessige hindre»

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. London School of Economics og den frivillige organisasjonen Women in Banking and Finance har forfattet en fersk likestillingsrapport.

Rapporten, som er finansiert av ledende finansinstitusjoner som Goldman Sachs, Barclays og Citi, viser at flere kvinner opplever det de omtaler som «middelmådige, mannlige mellomledere» som et karrieremessig hinder.

Den omtalte rapporten er basert på 45 dybdeintervjuer med kvinner innen finans i London, i tillegg til fokusgrupper med totalt 35 kvinner. Studien dekker bransjer som bank, kapitalforvaltning, fintech og forsikring, skriver E24.

Grace Lordan, professor ved London School of Economics, forteller til Financial Times at de fleste av intervjuene tyder på at det er «langt mer sannsynlig at menn ender opp med lederansvar for yngre kvinner enn motsatt».

– Vi er veldig, veldig langt unna likestilling, mener hun.

Studien fant også at miljøer med høy andel menn i større grad prioriterte lønn, karrieremuligheter og lengre arbeidstid, mens miljøer med lav andel menn var mer opptatt av en sunn balanse mellom arbeid og fritid, i tillegg til mer fleksible og kortere arbeidstider.

Bedre organisasjonskulturen

Rapporten kommer med flere forslag til hvordan bedrifter kan bedre egen organisasjonskultur, og den fremmer følgende tiltak for å bedre likestilling og mangfold i Londons finansmiljøer:

  • Kartlegging av hvor utfordrende arbeidsoppgaver som tildeles.

  • Undersøke hvilken påvirkning lønn og forfremmelse har i organisasjonen.

  • Oppmuntre og legge til rette for fleksibilitet i arbeidshverdagen.

  • Endre individuelle bonusutbetalinger til å reflektere resultater fra samarbeid.

Powered by Labrador CMS