Ledelse

Victor Barrera jobber som business designer & strategist i CoWork.

– Fri for tradisjonell ledelse og hierarki

Frihet under ansvar har vist seg å være en formidabel suksess for konsulentselskapet CoWork. Selskapet doblet omsetningen og antall ansatte under pandemien.

Publisert Sist oppdatert

Sjefsstolen står tom hos det digitale konsulentselskapet CoWork. Den skal forbli tom. De ansatte bestemmer 100 prosent selv.

Som leder kan det være tøft å overlate problemløsning til sine ansatte. Men det kan bære frukter.

– Våre ansatte trives på en arbeidsplass fri for tradisjonell ledelse og hierarki. De er nysgjerrige og setter brukeren først.

– Vi tar rekrutteringen på alvor og tiltrekker oss personer som har humor, tar ansvar og er utpregede lagspillere som på en nytenkende måte inkluderer og lærer av hverandre, og skaper fremgangsrike løsninger, sier Victor Barrera i CoWork i en pressemelding.

Mer tillit

Pandemien har nok ført til at flere arbeidsgivere gir sine ansatte mer tillit ved hjemmekontor.

– Det har vært en nødvendighet i tiden vi er inne i – men i CoWork hadde vi allerede denne tankegangen lenge før noen hadde hørt om Covid. Vi liker å være i forkant, sier

– Vi tror nemlig på individet, og at medbestemmelsesrett er nøkkelen til suksess – både for den ansatte og for resultatet på bunnlinjen, legger han til.

CoWork jobber med å hjelpe ledere og virksomheter med å rigge seg for sin nye hverdag.

– Vi ser hvor skoen trykker, vi foreslår gode prosesser og riktig teknologi – og vi lærer deg og organisasjonen å ta i bruk de nye verktøyene på en måte som fungerer. Vi jobber sammen med oppdragsgiver, sier Barrera.

Doblet omsetningen

Før pandemien slo til og fram til i dag, har omsetningen til konsulentselskapet økt med 70 prosent. De forventer at omsetningen vil dobles før pandemien er over.

– Vi opplever at kundene allerede forstår at en digital endringsreise må til, og det er stor etterspørsel etter tjenestene våre. De liker tankesettet vårt med flat struktur og team som tar avgjørelser i fellesskap., sier Barrera.

Og det digitale toget stopper ikke der, selskapet tror fortsatt på vekst. Før pandemien var de 6-7 ansatte, nå er de 15, og flere skal de bli.

– For meg var det spennende arbeidsoppgaver, et solid kompetent team og nytenkende ansattgoder som trakk meg til selskapet.

– I CoWork får vi ansatte det vi ønsker av faglig utvikling, vi bestemmer over vår egen hverdag, har et trygt og støttende arbeidsmiljø, transparens når det gjelder betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger, vi velger selv hvilket teknisk utstyr vi behøver – og vi deler overskuddet på alle, uavhengig av tittel og rolle. Arbeidsgleden smitter over på kundene, smiler Barrera.

Powered by Labrador CMS