Ledelse

– Vi trenger ikke en lederdebatt nå. Nå trenger vi å jobbe for valgseier sammen, sier Helga Pedersen. Her er hun fotografert i vandrehallen i 2016.

Helga Pedersen ber partifeller slå ring om Jonas Gahr Støre

Helga Pedersen (Ap) oppfordrer partifeller til å slå ring om Ap-leder Jonas Gahr Støre og sier det bare er høyresiden som vil tjene på en lederdebatt i Ap.

Publisert Sist oppdatert

I Klassekampen tirsdag maner Helga Pedersen, som nå er ordfører i Tana, partifellene til ro.

– Her har vi alle et ansvar. Det siste vi skal begynne med nå, er å sende svarteper fram og tilbake i partiet. Det er det bare Høyre og Frp som vinner på, sier Helga Pedersen, mangeårig stortingsrepresentant og nestleder i Arbeiderpartiet fra 2007 til 2015.

Måneder med dårlige målinger for Ap kulminerte med en katastrofemåling i Klassekampen og Nationen lørdag der partiet fikk 17,5 prosent.

Målingen skapt sterke reaksjoner internt i partiet. Tidligere Ap-statsråd Thorbjørn Berntsen sa til lørdag til Klassekampen at treneren ville blitt sparket om dette hadde vært et fotballag.

Den tidligere nestlederen advarer likevel mot en lederdebatt.

– For høyresiden er det et drømmescenario om Ap setter seg ned og furter over dårlige resultater og skylder på hverandre. Vi må brette opp ermene og vinne valget, sier hun.

Powered by Labrador CMS