Ledelse

Avtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid og påtroppende finansdirektør Ida Lerner i DNB.

Ida Lerner erstatter Ottar Ertzeid som finansdirektør i DNB

Lerner har 14 års erfaring fra DNB. De siste fire årene har hun jobbet som konserndirektør for risikostyring.

Publisert Sist oppdatert

Etter 32 år i DNB har Ottar Ertzeid besluttet å forlate konsernet for å utforske andre områder i arbeidslivet, skriver DNB i en pressemelding.

I 18 år hadde han ansvaret for Norges største meglerhuset, DNB Markets, og han har fungert som finansdirektør de to siste årene.

– Jeg er takknemlig og privilegert over en fantastisk karriere i DNB. Det var en vanskelig beslutning å forlate spennende oppgaver og gode kolleger. Jeg har full tiltro til bankens økonomiske og strategiske posisjon.

– Jeg ønsker imidlertid å bruke de resterende årene av arbeidslivet på å bruke min kompetanse i en friere rolle, for eksempel styreverv.

– Jeg vil også være mer aktiv i å investere egne midler, og disse ønskene er uforenlige med min nåværende stilling som finansdirektør, sier Ertzeid.

Ertzeid vil fungere som finansrådgiver i DNB fram til våren 2022.

Internasjonal erfaring

I tillegg til 14 års erfaring i DNB, har Ida Lerner jobbet i både HSBC og med aksjemegling i Nordea. Hun har tidligere vært leder for DNB CEMEA (Sentral -Europa, Midtøsten og Afrika) i London.

– Jeg gleder meg til å begynne i en ny rolle. DNB er en av Europas best kapitaliserte banker, og en av få banker som lykkes med å implementere utbyttepolitikken, selv gjennom de siste utfordrende årene. Jeg overtar ansvaret som finansdirektør i en bank som har sterke økonomiske resultater og solid porteføljekvalitet, sier Ida Lerner.

Konsernsjef Kjerstin Braathen gleder seg over at Lerner har takket ja til finansdirektørjobben.

– Hun har en omfattende innsikt i DNBs virksomhet, risiko, strategi og økonomiske situasjon. Ida har over en årrekke stått frem som en sterk og modig leder som har det som trengs for å være finansdirektør, sier Braathen.

Konsernsjefen legger til at hun er takknemlig over jobben som Ertzeid har gjort i DNB – særlig de betydelige resultatene han har hjulpet banken med å oppnå.

– Gjennom en vanskelig periode for norsk økonomi har han holdt seg solid. Hans merittliste som leder for DNB Markets i 18 år er imponerende. Vi håper vi kan fortsette å bruke hans kompetanse i styrer i DNB -konsernet, sier Braathen.

Powered by Labrador CMS