Ledelse

August Baumann trekker seg som konserndirektør etter bare 6 måneder.

Konserndirektøren ga seg etter kun 6 måneder

Strømprisen skaper store utfordringer for leverandører også i Norge.

Publisert Sist oppdatert

August Baumann slutter i energiselskapet GNP Energy etter å ha sittet i stillingen bare siden mai i år. Baumann har bakgrunn fra IT og telkom-bransjen og har vært leder i Atea og administrere direktør i Telia Norge.

Ifølge en børsmelding forlater han selskapet for å forfølge andre muligheter utenfor konsernet.

GNP Energy leverer strøm til sluttbrukere i det nordiske markedet. Selskapet har i likhet med alle de små aktørene i Storbritannia som har gått konkurs de siste månedene, tilbudt kundene sine pristak på strømmen. Det har vist seg å være svært krevende når strømprisen i spotmarkedet – altså fra produsent – har skutt i været.

I første halvår 2021 økte selskapets inntekter med rundt 50 millioner kroner, men driftsresultatet gikk like mye tilbake slik at selskapets resultat falt fra 53 millioner kroner til null. Siden den gang har strømprisen økt betraktelig.

Styret sier en kommentar at Baumann «på kort tid har klart å etablere et sterkt fundament for videre vekst i konsernet».

Samtidig er det kalt inn til ekstraordinær generalforsamling for å gjøre endringer i styret og innsette en midlertidig konsernsjef.

På formiddagen etter meldingen av direktørens avgang er aksjekursen til selskapet opp 8,5 prosent.

Powered by Labrador CMS