Ledelse

Magdalena Anderssons nye regjering er formelt innsatt.

Magdalena Andersson er formelt innsatt som Sveriges statsminister

På et statsråd på Kungliga slottet har Socialdemokraternas partileder Magdalena Andersson formelt blitt utnevnt som Sveriges statsminister, som første kvinne.

Publisert Sist oppdatert

Anderssons regjering møtte kong Carl Gustaf til et kort statsråd på slottet i Stockholm sentrum. Med det avsluttet Stefan Löfven sin tid som regjeringssjef, som har vart siden 3. oktober 2014.

Hun blir den 34. statsministeren i Sverige siden posten ble innført i 1876, men den første kvinnen. Andersson leder en ettpartiregjering bestående av Socialdemokraterna.

I tillegg til det politiske dramaet sist onsdag, der Andersson valgte å gå av kun timer etter at hun ble godkjent av Riksdagen, har den nye regjeringen flere utfordringer foran seg.

Tirsdag ble det klart at samferdselsminister Tomas Eneroth etterforskes av politiet for seksuell trakassering. Bakgrunnen er en episode på partiets landsmøte i Göteborg i oktober, der han ble anklaget for å ha tafset på en kvinne.

Andersson mener det er bra at saken etterforskes.

– Det er ingen tvil om hva som har skjedd, og i dette tilfellet har Tomas Eneroth bedt kvinnen om unnskyldning. Han er tydelig med at det var et uhell fra hans side. Jeg har ingen grunn til ikke å tro på det, sier den nye statsministeren.

Powered by Labrador CMS