Ledelse

Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim.

Nå vil det bli høyere verdsatt at man holder seg hjemme når man er syk

Hilde Merete Aasheim tror den ekstra verdien av å slite seg på jobb raskt blir spist opp dersom man bringer selv de alminneligste virus videre til andre fremover.

Publisert Sist oppdatert

Hydro-toppsjef Hilde Merete Aasheim er imponert over hvordan kollegaene på verk i 40 land stadig er i stand til å håndtere krevende utfordringer.

Da pandemien veltet inn, organiserte man seg for å holde smitten ute, holdt hjulene i gang, fortsatte å betjene kundene med deres endrede behov og fortsatte å levere på forbedringsprogrammene, samtidig som helse og sikkerhet alltid settes først.

– Det bekrefter igjen hvordan kompetansen, erfaringen og omstillingsevnen til menneskene våre er Hydros aller viktigste ressurs, sier hun.

Aasheim har lært mye om hvilke situasjoner det er viktig at mennesker møtes fysisk – og i hvilke situasjoner det går like fint å møtes eller arbeide digitalt.

I en industribedrift er de fleste til stede på arbeidsplassen, og toppsjefen tror alle lengter etter å kunne senke skuldrene og omgås normalt.

– Og så kan vi videreføre fordelen ved mange forbedrede digitale løsninger, og helt sikkert spare noen reiser der formålet bare er møter som like gjerne kan gjøres på nett.

Topplederne om hva de har lært i løpet av pandemien

Dagens Perspektiv har snakket med ni toppledere om hvilke erfaringer - både positive og negative - som de tar med seg fra det siste året. Noen av lærdommen vil de ta med seg videre når samfunnet igjen åpner opp.

Bryte smittekjedene

Aasheim forteller at hun verker etter å møte alle sine ansatte på verk igjen. Etter 15 ekstraordinære måneder har hun lært å sette pris på det som simpelthen er helt normalt.

– Det er kanskje én holdningsendring som ligger i kortene, og det er ideen om at man er flink hvis man anstrenger seg for å komme på jobb selv om man er litt pjusk. Nå vil det bli høyere verdsatt at man holder seg hjemme når man kan være smittsom.

– Den ekstra verdien av å slite seg på jobb blir raskt spist opp dersom man bringer selv de alminneligste virus videre til andre. Nå blir det pluss i boka av å bryte smittekjedene.

– Hvordan vil du som leder organiserer arbeidsplassen etter pandemien – tilbake på kontoret, hybrid eller utstrakt bruk av hjemmekontor?

– Jeg tror svaret blir mer fleksibilitet. Nå vet vi mer om når fysisk tilstedeværelse er viktig og når hjemmekontor er like effektivt, så det vil bli mindre enten/eller og mer både/og.

Nye energiløsninger

Som et ledende aluminium- og energiselskap i det grønne skiftet har Hydro-lederen ambisjoner om å styrke posisjonen innen lavkarbonaluminium og resirkulering, og utvikle seg innenfor nye energiløsninger som hydrogen, batterier og fornybar energi.

– Hydro blir nok til å kjenne igjen, men mer lønnsomt og bærekraftig.

– Har du fått deg noen nye vaner eller interesser på fritida i løpet av pandemien?

– Som alle andre kontorarbeidere har jeg vært henvist til hjemmekontor i månedsvis og erfart hvor lett det er å bli fanget foran skjermen i timevis, ja, hele dager, uten pause. For å kompensere er jeg blitt enda flinkere til å ta med meg en podcast på øret og søke ut i skogen for å holde fysikken, hodet og humøret vedlike.

Powered by Labrador CMS