Annonse
Næringsminister Iselin Nybø (V) reagerer på Norwegians utbetaling av millionbonuser til toppledelsen og krever svar på en rekke spørsmål, blant annet om når i mai bonusene ble utbetalt. Fram til 26. mai var det et forbud mot utbetaling av bonuser.  Foto: Terje Pedersen / NTB      

Næringsministeren krever redegjørelse fra Norwegian om lederbonuser

Ifølge E24 er Nybø spesielt interessert i å vite om bonusene på rundt 30 millioner kroner ble utbetalt før eller etter statens forbud mot bonuser utløp.

Ifølge næringsministeren gjaldt forbudet fram til 26. mai i år og ifølge Norwegian ble bonusene utbetalt i mai – men selskapet har ikke sagt noe om når i mai.

– Vi har ikke blitt informert om, eller blitt bedt om å gi samtykke til, bonus til ledende ansatte mens selskapet har trukket på lånegarantiordningen, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Torsdag sendte derfor næringsministeren via Næringsdepartementets juridiske rådgiver, advokatfirmaet Wiersholm, et brev til Norwegians styre der hun krever svar på flere sentrale spørsmål i bonussaken.

Norwegian-toppene Jacob Schram og Geir Karlsen fikk utbetalt 11 millioner hver i bonus i mai, mens resten av ledergruppa fikk ni måneders lønn i bonus.

Annonse
Annonse