Annonse
Avgått konsernsjef Jacob Schram (th), på vei ut av bildet, og daværende finansdirektør, nå ny konsernsjef, Geir Karlsen, da norske markerte at de gikk ut av konkursbeskyttelse 26. mai i år.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB      
Flyanalytiker

Nye eiere ville ha ny sjef i Norwegian

Analytikeren sier at selv han ble litt overrasket da meldingen om sjefsbytte kom fra norsk mandag morgen. Han mener det likevel ikke er unaturlig at det skjer endringer i ledelsen i flyselskapet nå, og legger til at han ikke ser for seg at dette vil ha noen betydning for dem som reiser med Norwegian.

– Nå er det nye eiere i norsk, med nytt styre og med skipsreder John Fredriksen som en av de største eierne. Geir Karlsen har allerede jobbet i Fredriksen-systemet, og han har vært en av hovedarkitektene bak redningsplanen bak Norwegian, sier Elnæs til NTB.

Mens avgått konsernsjef Jacob Schram kommer fra servicebransjen og tidligere var toppsjef i Circle K, har Geir Karlsen lang bakgrunn fra finans og shipping.

– De nye investorene har gått inn med flere milliarder i ny kapital, og jeg tror de vil ha en leder som har en mer finansiell orientering, sier Elnæs.

Geir Karlsen har blitt kjent i hele den internasjonale luftfartsbransjen etter den vellykkede restruktureringen av norsk i vinter, hvor selskapet med nød og neppe unngå en konkurs.

Annonse
Annonse