Ledelse

Poeten Amanda Gorman tente håp under innsettelsen av Joe Biden som president i USA da hun fremførte diktet «The hill we climb».

Slik gir du håp til dine medarbeidere under pandemien

Som leder skal du motivere, anerkjenne og vise vei. Altså være eller bære et lys for dine medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Håp innebærer viljen til å komme dit du ønsker, og samtidig ha forskjellige strategier for å komme deg dit du vil.

Vaksinenyheter og et nytt år ga håp til mange i romjulen om at vi så smått kunne vende tilbake til kontorlokalene. Så ble den britiske mutasjonen av koronaviruset påvist i Norge.

Igjen var utsiktene ganske så håpløse.

Høyskolen Kristiania har samlet sammen syv råd til ledere om hvordan de kan gi håp til sine medarbeidere som i overskuelig framtid vil fortsette å jobbe digitalt fra hjemmekontoret:

  1. Hvilke muligheter åpner seg? Lag en liste sammen med dine ansatte over hvilke muligheter (bedre løsninger for kunder og brukere) pandemien har skapt, og som dere kan ta vare og utvikle videre allerede nå, og iverksette etter at pandemien er over.

  2. Hva skal dere bli best på? Allerede nå kan du nedsette en eller flere bredt sammensatte prosjektgrupper som skal jobbe med å realisere det dere skal bli best på når pandemien er over.

  3. Hvordan skal dere jobbe sammen når pandemien er over? La ansatte allerede nå være med på å formulere regler for hvordan dere skal jobbe når alle igjen er tilbake til kontoret. Skal alle være fysisk på kontoret igjen? Skal vi ha en hybridløsning? Hvordan er det med reiser, kurs og konferanser da?

  4. Hva blir annerledes? Endring og omstilling er krevende. Snakk om endringene som kommer. Sett ord på det som vil bli annerledes og på det som vil bli akkurat som før. Hva vil skje med jobbreiser, åpne landskap og felles arbeidstider?

  5. Selv om verden er digital nå, kan du likevel støtte dine medarbeidere. Lag til et møte i løpet av arbeidsuken der dere deler det beste livet har å by på etter pandemien: Del et stykke musikk du liker, film kunsten du har på veggene hjemme og fortell om når du kjøpte den. Motiver allerede nå dine ansatte og vis alle veiene og mulighetene frem til målet.

  6. Inviter en viktig person inn i et digitalt møte. En person som gir dere håp. Det kan være en fagekspert innenfor deres fagområde. Det kan være en artist eller en kjent skuespiller dere liker. Å ta en veldig kjent person med i et møte er for mange veldig inspirerende og et minne for livet. Det gir også håp om en dag å kunne gå i teater eller på konsert igjen.

  7. Snakk med hver enkelt individuelt om hva de skal prioritere å arbeide med når verden er tilbake i normale spor igjen. Hjelp dem med strategier for å klare å realisere akkurat den hverdagen de ønsker seg igjen.

Powered by Labrador CMS