Ledelse

Statsminister Boris Johnson har derfor bedt sine statsråder om å lage robuste beredskapsplaner for sine sektorer for å forminske de negative konsekvensene i arbeidslivet som følge av sprendingen av Omicron-varianten.

Ledere i offentlig sektor må planlegge for 25 prosent fravær

Britiske statsråder har fått i oppgave å utvikle «robuste beredskapsplaner» for fravær på arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

BBC skriver at regjeringen frykter at så mange som en fjerdedel av arbeidsstyrken kan forsvinne ut av arbeidslivet i perioder på grunn av pandemien.

Ledere i offentlig sektor må derfor forberede seg på tre ulike skrekkscenarioer – at 10 prosent, 20 prosent og 25 prosent av de ansatte er borte.

Storbritannia opplever i disse dager et rekordantall i økende koronatilfeller. Både transport- helse- og utdanningssektoren har opplevd et høyt fravær blant ansatte.

De høye smittetallene har ført til at mange må isolere seg og dermed ikke kan dra på jobb. Dette har i stor grad påvirket de bransjene som ikke kan utføre arbeidet sitt fra hjemmekontor.

Statsminister Boris Johnson har derfor bedt sine statsråder om å lage robuste beredskapsplaner for sine sektorer for å redusere de negative konsekvensene i arbeidslivet som følge av sprendingen av omikron-varianten.

Statsråd Steve Barclay advarte om at spredningen av omikron-varianten, ville føre til store omveltninger i arbeidslivet – spesielt på grunn av økt fravær.

Så langt har spredningen av omikron-varianten vært «kontrollert» i de fleste delene av offentlig sektor, informerte Barclay om.

Powered by Labrador CMS