Ledelse

Presidentens største utfordring som leder i 2022 blir å sikre at leger får en forsvarlig arbeidshverdag er en utfordring når etterspørselen etter helsetjenester blir stadig større.

– Pandemien har synliggjort at helsetjenesten både er underfinansiert og underdimensjonert

Publisert Sist oppdatert

President i Den norske legeforening, Anne-Karin Rime tror koronapandemien vil fortsette å prege helsetjenesten i 2022.

– Akkurat nå er fokuset på selve pandemien og alle pasientene som trenger hjelp. Senere vil det bli fokus på etterslepet, altså alle dem som ikke har fått den helsehjelpen de trenger, sier hun.

Hun mener regjeringen må prioritere å styrke den offentlige helsetjenesten.

– Både fastlegeordningen, legevakt og sykehus har i lang tid stått i et altfor høyt press. Skal vi fortsatt skal ha en av verdens beste helsetjenester, må politikerne prioritere sektoren høyere, sier Rime.

En forsvarlig arbeidshverdag

Presidentens største utfordring som leder i 2022 blir å sikre at leger får en forsvarlig arbeidshverdag er en utfordring når etterspørselen etter helsetjenester blir stadig større.

– Leger strekker seg veldig langt for å kunne gi god hjelp og behandling til pasientene. Noen ganger så langt at det går utover egen helse, sier hun.

Hennes største frykt er at Norge og resten av verden ikke får kontroll på pandemien, og at leger dermed ikke klarer å behandle og følge opp alle pasientene som trenger hjelp.

– Hvilke nye muligheter ser du for deg for deg og din virksomhet?

– Pandemien har synliggjort at helsetjenesten er både underfinansiert og underdimensjonert. Norge må nå gripe muligheten og ta lærdom av hva pandemien har avdekket. Altså, må vi styrke kapasiteten og beredskapen.

Det som vil ha størst påvirkning på helsesektoren tror Rime er hvilke tiltak myndighetene til enhver tid iverksetter for å håndtere pandemien, og i hvilken grad helsesektoren prioriteres i kommende statsbudsjettprosesser.

– I tillegg er det viktig at befolkningen følger medisinske råd og vaksinerer seg, slik at færre blir alvorlig syke og presset på helsetjenesten avtar.

Utsikter for 2022

Hvilke trender i arbeidslivet vil prege ulike bransjer og sektorer i Norge i 2022?

Hvor viktig blir koronan også det kommende året? Og hvilke enkelthendelser vil bety mest for norsk arbeids- og næringsliv i det som i Kina er kalt Tigerens år?

I en artikkelserie denne uken vil representanter for ulike bransjer og virksomheter dele sine bekymringer og håp for 2022 her Dagens Perspektiv.

Powered by Labrador CMS