Ledelse

Professor og filosof Øyvind Kvalnes har begått en bok han mener vi trenger i et stadig hardere ytringsklima: «Filosofisk førstehjelp».

– Vi trenger filosofisk førstehjelp

− Jeg tror vi er blitt mer uvennlige av sosiale medier. Vi smittes av den uvennligheten som finnes der.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Øyvind Kvalnes. Filosof og professor i organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI. Han mener samfunnet trenger «filosofisk førstehjelp» for å kunne snakke bedre sammen.

Derfor har han begått en ny bok – «Filosofisk førstehjelp» − som han håper kan bidra til at noen av oss blir inspirert til å starte samtaler på tvers av vante skillelinjer og til å bli kjent med fremmede og deres perspektiver. Bare på den måten kan vi ifølge Kvalnes bli godt nok rustet til å samarbeide om utfordringer vi må løse i felleskap eller på arbeidsplassen.

Kvalnes tar utgangspunkt i et premiss om at den offentlige samtalen er blitt mer polarisert. I sosiale medier styrer algoritmene oss i retning av folk som ligner oss selv. Dette gjør at vi har fått mindre trening i å samtale med dem som tenker, snakker og oppfører seg annerledes, mener filosofen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS