mann_p___datask.jpg

5 kommunikasjonstips

Publisert: 11. november 2010 kl 09.03
Oppdatert: 11. januar 2017 kl 23.06

Flere og enklere måter å dele informasjon på, gjør at vi utveksler mer informasjon i jobbsammenheng enn før. Bivirkningen er at man lett drukner i innkommende e-post, tekstmeldinger og innlegg på sosiale medier. Det danske Erhvervsbladet har satt sammen en liste over hvordan du kan bedre vanene dine.

* Bruk emnefeltet fornuftig
Velg en overskrift som gjør det lett for mottakeren å få overblikk over hva e-posten handler om. Er beskjeden kort, vurder å skrive hele beskjeden i emnefeltet. For å være sikker på at e-posten ikke inneholder mer informasjon, kan man internt blir enige om å avslutte beskjeder i emnefeltet med "EOM" (End of Message).

* Vurder et smil :-)
Et smilefjes kan lette litt på stemningen og understreke at informasjonen er positivt ment. Smilefjeset er etter hvert blitt en del av den digitale kommunikasjonen, men ikke overdriv. For mye av det gode gir et overfladisk og masete inntrykk.

* Unngå for mange kopier
Noen ganger virker det som om alle medarbeidere som har hatt en liten lillefinger med i en prosess, skal med i kopifeltet på e-posten. Avsenderens formål med denne øvelsen er imidlertid ofte å sikre seg selv, gjennom å informere flest mulig. Unngå å sende ut for mange kopier til folk som ikke trenger informasjonen.

* Slett, rydd, organiser
Finn en måte å organisere e-posten på slik at den ikke flyter over av for informasjon. Gå igjennom og slett med jevne mellomrom.

* Bli kjent med de nye mediene
På Facebook, LinkedIn, Twitter og andre sosiale medier på Internett kommuniserer brukerne på nye måter. Man oppdaterer med nye data, kommenterer andres betraktninger, deler filer, bilder og informasjon. Det finnes også mange verktøy som skal fremme samarbeid og kunnskapsdeling, herunder gratisversjoner.

Saken fortsetter under annonsen