Annonse
Foto: Jonathan Kos-Read

Lest andre steder

Klimakvoter og svindel

Markedet for klimakvoter har ligget med brukket rygg siden finanskrisen. I 2008 kostet utslippstillatelse for ett tonn CO2 rundt 30 euro mens det i dag koster rundt 5 euro. Klimapolitikk havnet i bakevja, men det var ikke den eneste grunnen til at kvotemarkedet falt sammen. Vel så viktig var hacking, skulle det vise seg. En strålende sak i Foreign Policy beskriver hvordan hackeren Dragon hjalp svindleren Dugga med å stjele klimakvoter for videresalg. En bok anslår at det er svindlet for om lag 20 milliarder dollar i kvotemarkedet mellom 2005 og 2011. Og imens går stadig flere land over til det samme systemet med klimakvoter.

Angrende troll

Bloggeren ble lei av sin største plagånd på nettet da han tok hennes avdøde fars identitet for å fortsette utskjellingen. Så konfronterte hun ham. Her beskriver hun hva som skjedde.

Sjakk som publikumssport

Hysj, han er her! Den tyske avisen Zeit har fulgt Magnus Carlsens første trekk i Tyskland. Konklusjon: Ingen skrikende tenåringsfans i sikte.

Økende ulikhetsdebatt

Økonomiprofessor ved Hardvard og Bush-rådgiver Greg Mankiw spør seg når debatten om ulikhet tok av.

Ny asiatisk verdensorden

Kina bør bli den långiveren som USA har vært. Landet har rundt 4 000 milliarder dollar i reserver og er omgitt av land med underskudd på kapital. Foreign Affairs har vært på møte i India og kjent på en verden med mindre amerikansk innflytelse.

Kinesere velger netthandel

Kinas konsumenter dropper kjøpesenteret og handler på nettet

Dansker bedre på ski

Berlingske rapporterer at færre danske skader seg på skitur enn før.

Annonse
Annonse