Fra papirutgaven

PLOT Julehefte 2018

Årets siste nummer av Dagens Perspektivs magasin Plot er et julehefte. Plot behandler her en del av det tradisjonelle juleheftestoffet journalistisk, og byr også på noe «klassisk» julelesestoff.

Publisert Sist oppdatert

Julen er en tid for glede og fellesskap, men ikke for alle. Det er utgangspunktet for hovedartikkelen i Plot Julehefte som handler om de mange komikerne for tiden som lager underholdning av egen angst, traumer og vonde følelser.

Plot stiller også spørsmål hvor englene er blitt av – og løfter fram de gode julefortellingene. Les om juleboksuksessen «Snøsøsteren» av Maja Lunde, og les Bjørg Viks novelle «Maria». I et lengre intervju som er ført i pennen av Alf van der Hagen forteller advokat Cato Schiøtz om hva han tror på.

I Plot julehefte kan du også lese om det norske juleteatrets historie, om hvordan den populære julesangen «En stjerne skinner i natt» ble til (på 17.mai!) og om hvorfor sang og musikk knytter an til julen.

Forfatter og mytolog Terje Nordby står bak Plots «Julemytekalender» med 24 korte fortellinger, en for hver dag i adventstiden.

God førjul!

Powered by Labrador CMS