blogg

Dersom du er nyansatt i en bedrift som må nedbemanne, stiller du dårlig hvis bedriften sier opp etter ansiennitet.

Skifte jobb nå?

Det er ikke sikkert dette er den beste tiden for jobbskifte. Bedriften du søker ny jobb hos kan for eksempel ha nedbemanningsplaner som ikke er kommunisert til ledere og ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Et jobbskifte har tradisjonelt gitt et økonomisk løft på lønnssjekken som du går glipp av hvis du er trofast mot din gamle arbeidsgiver. Det har blir skrevet spaltemeter opp og ned om hvordan du ved å skifte arbeidsgiver kan heve lønnen din ved å forhandle deg fram til en bedre lønn og ekstra goder. Dette har vært en sannhet gjennom den siste økonomiske boomen her til lands. Det spørs imidlertid om ikke denne uttalelsen er en sannhet med modifikasjoner i disse dager. Det er nok riktignok fortsatt muligheter til å forhandle lønnen din høyere, men du gjør deg selv samtidig svært sårbar overfor endringsprosessene som mange bedrifter setter i gang i disse dager.

En del bedrifter har i dag planer om nedbemanninger som fortsatt ikke er meddelt de ansatte eller ledere. I verste fall kan du derfor få tilbud om ansettelse i en bedrift som kort tid etter må gi en oppsigelse grunnet nedbemanning. Et ønske om et lønnstillegg kan derfor ende i en kjedelig situasjon for deg selv. Velger bedriften å gå til ordinære oppsigelser etter ansiennitet, ligger din ansettelse tynt an.

Et råd på veien

Vurder nøye fordeler og ulemper du vil få ved å bytte jobb. På plussiden kan du kanskje skrive ned fordeler som: høyere lønn, nye og spennende arbeidsoppgaver, bedre arbeidssituasjon eller liknende. På minussiden bør du legge til sårbarheten du vil ha ved å være en av de sist ansatte i bedriften.

Dersom du ønsker å bytte jobb, bør du for sikkerhets skyld innhente litt informasjon om inntjening, lønnsomhet og markeder som bedriften opererer i. På denne måten kan du føle deg tryggere på at du faktisk gjør et godt valg også økonomisk når du bytter jobb.

Powered by Labrador CMS