Annonse
iphone4.jpg

10 gratis iPhone Apps for selgere

Utviklere har plukket opp dette og lansert en mengde forskjellige programmer, eller Apps som kan lastes ned og installeres på telefonen. 

Her er en oversikt over 10 nyttige Apps for selgere, og det beste av alt, de er helt gratis og kan lastes ned direkte fra AppStore. 

SalesIdeas

Motivasjon og faglig påfyll er en viktig del av en selgers hverdag. Det er mange salgscoacher i verden, og mange markedsfører seg på AppStore, men ikke alle gir like gode tips. En av Appene som skiller seg ut er SalesIdeas.

Vi snakker ikke om en App som lærer deg salg, men heller en som gir deg litt ekstra påfyll og motivasjon før du skal inn i et kundemøte. En enkel App med korte påminnelser og inspirerende bilder. 

Yr.no

Det kan være kjekt å sjekke været før man legger ut på kundebesøk. Kolonnekjøring over Haukelifjell er ikke nødvendigvis god utnyttelse av verdifull salgstid.

Yr.no har laget en enkel App som gir deg full oversikt over værsituasjonen der du er, eller der du skal. Akkurat slik som du er vant til på Yr.no. 

Google Mobile App

Google er et viktig verktøy for dagens selgere. Med denne avanserte Appen kan du sjekke din G-mail konto eller kalender, du kan hente dokumenter fra Google Docs, sjekke posisjonen din med GPS og finne eventuelle interessante steder i nærheten av der du er, for eksempel kjøpesenter, bensinstasjoner eller cafeer.

En interessant funksjon er muligheten for å søke ved å ”snakke søket”. Dette fungerer ikke på norsk, men hvis du er stødig i engelsk kan teste talende søk i Google. 

Files Lite

Hvor ofte har du ikke behøvd å overføre filer til iPhone og samtidig se dem på en fornuftig måte? Denne Appen løser problemet og overfører filer fra din PC eller Mac.

Via WiFi overfører du viktige dokumenter som kontrakter, prislister, produktinfo og bilder direkte til iPhone og vise dem der. Files Lite støtter visning av de fleste viktige dokumenttyper som PDF, Word, Excel og PowerPoint.

Gratisversjonen har en begrensning på 200 MB lagret informasjon. Skal du ha mer må du kjøpe fullversjonen av Appen… eller slette noen filer. Fullversjonen støtter også sending av filer via e-post.

CRM Apps

De fleste profesjonelle salgsorganisasjoner i dag benytter et eller annet CRM verktøy. Alle CRM leverandører med respekt for seg selv har laget en gratis App for iPhone til sine kunder. 

Det å ha tilgang til viktig kundedata direkte på mobiltelefonen gir mange fordeler og bidrar til å gjøre deg som selger mer effektiv. Sjekk AppStore for Appen til ditt CRM verktøy. 

RedLaser

Noen Apper overrasker deg med sin funksjon. At de i tillegg er gratis skader jo ikke. RedLaser er en App som gjør din iPhone til en strekkodeleser. Ved hjelp av telefonens innebygde kamera kan du lese inn strekkoder som lagres i en liste. Listen kan du sende videre via e-post.

Denne nyttige Appen passer for alle som trenger en enkel oversikt over varer som er levert, eller skal bestilles av en kunde. Send listen til deg selv på e-post og gjør ferdig ordren på kontoret.

Currency converter

Forskjellige valutakurser kan raskt bli mye rot, derfor trenger alle en oppdatert valutakalkulator. Dette er en enkel og alltid oppdatert database over mer enn 180 forskjellige valutakurser over hele verden. Du kan med enkle tastetrykk sjekke forskjellige valutaer opp mot hverandre og sikre at du ikke betaler mer enn du skal. 

Hvis du vet hva påslaget til din bank er på veksling av valuta, kan du også legge inn dette tillegget slik at resultatet blir så nøyaktig som mulig.

WTC World Tax Calculator

For selgere som har verden som arbeidsplass kan de mange forskjellige merverdiavgiftene raskt forvirre. Denne Appen gir deg full oversikt avgiftsnivået i de største landene i verden. Alt du behøver å gjøre er å sette inn beløpet, velge land og systemet kalkulerer automatisk riktig avgift.

GP Calc

GP Calc eller Gross Profit Calc er en effektiv kalkulator for å regne marginer både med og uten merverdiavgift. Bare sett inn din kostpris og utsalgspris og trykk ”Calculate” så gir Appen deg en prosentvis oversikt over fortjenesten. Skriver du inn 25% i feltet VAT viser den også prisene inkludert MVA.

LinkedIn

Selgere er nettverksbyggere og LinkedIn har blitt en av de viktigste arenaer for nettverksbygging i jobbsammenheng. Flere og flere nordmenn benytter dette verktøyet for å holde orden og følge med på sine kolleger, kunder og samarbeidspartnere.

LinkedIn Appen gir deg enkel og rask tilgang til nettverket i et behagelig iPhoneformat. Les oppdateringer, se profiler, godkjenn forespørsler og sjekk din LinkedIn mail uansett hvor du er.

Annonse
Annonse