Samfunn

Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst har skrevet forslaget til vedtak om fremtidens Oslo universitetssykehus.

«Ullevål-alternativet er ikke bærekraftig»

Slik lyder forslaget til vedtak når styret i Helse Sør-Øst i morgen behandler fremtiden til Oslo universitetssykehus.

Publisert Sist oppdatert

Det koker ved Oslo universitetssykehus (OUS). Aftenposten rapporterte tirsdag at et samlet korps av fagtillitsvalgte med nesten 20.000 ansatte i ryggen har erklært mistillit mot administrerende direktør Bjørn Erikstein.

Overrasket over mistillit

Styreleder Gunnar Bovim har svart ved å innkalle til ekstraordinært og lukket styremøte på formiddagen mandag 24. juni.

– Jeg har mottatt en kopi av mistillitsforslaget og skal diskutere det med styret, sier han.

Overfor Dagens Medisin utdyper han:

– Styret er kjent med at det har vært saklig uenighet om veivalg, men jeg har ikke fått med meg at det er på mistillitsnivå, og da er det rimelig at styret diskuterer dette.

En times behandling

Mistilliten mot Erikstein skal altså behandles fire dager etter morgendagens styremøte i Helse Sør-Øst, som starter på Hamar 09.15.

Der er det satt av en time fra 09.50 til å behandle sak 50-2019, «Oslo universitetssykehus HF – Oppfølging av konseptfase Aker og Gaustad», altså fremtiden til Oslo Universitetssykehus.

Står fast på planen

Administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst har skrevet forslaget til vedtak, der det i punkt fem heter:

«Styret tar rapporten om Ullevål som alternativ lokalisering til Gaustad til orientering og konstaterer at Ullevål-alternativet også kan gi tilfredsstillende bygningsmessig funksjonalitet og kapasitet, men innebærer mer nybygg og dermed gjennomføring over lenger tid og til vesentlig høyere kostnader. Ullevål-alternativet er dermed ikke bærekraftig.»

Dermed tyder det meste på at styret vil holde fast på Gaustad som nytt regionsykehus, Aker som lokalsykehus og at Ullevål legges ned.

Styreleder Svein Gjedrem opplyser i en sms til Dagens Perspektiv at han ikke vil kommentere saken før etter styremøtet.

Powered by Labrador CMS