Nyheter

Domino's ekspanderer i Norge.

Norske investorer selger eierandel

290 millioner kroner la Domino’s UK på bordet for å sikre seg en real bit av det nordiske pizzamarkedet. Rolf Stavnem og Anders Aasen fra Skien har nå overlatt 20 prosent eierskap til britene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver avisa Varden i Skien. Dette har vært en hyggelig reise, oppsummerer Stavnem. Det er bare 22 måneder siden de åpnet sin første Domino’s-restaurant i Norge. Nå eier de ti, og maken til suksess er det knapt noen av de andre landene i Domino’s-kjeden som kan vise til. Amerikanerne lurer på om nordmennene ikke spiser annet enn pizza.

Bygger en ny restaurant i måneden

Avtalen med Domino’s UK, som er notert på London-børsen med en markedsverdi på 24 milliarder kroner, innebærer at det har kommet inn en helprofesjonell partner på eiersiden. Britene sitter nå med 49 prosent av eierandelen av det islandske Domino’s og 20 prosent av det norske og svenske selskapet.

Vi har jobbet mye, men nå skal vi jobbe enda mer, ler Aasen. Investeringsplanen til britene går ut på å investere mellom to og 300 millioner kroner i en tre til femårs periode. De skal bygge mellom 100 og 150 restauranter. Det blir en restaurant i måneden i 36 måneder både i Norge og Sverige.

Det er bra å få med seg engelskmennene, ler de.

Pizza vokser

De snuser på Notodden og Bø og tror de vil åpne enda en i Skien. Dessuten Tønsberg, Kongsberg, Kristiansand.

Britene har stor tro på Norden. De har opsjon på å overta hele eierskapet for Island, Norge og Sverige i løpet av seks år.

Stavnem og Aasen traff antagelig planken i rett tid. Mens hamburgerrestaurantene går over ende an mas, vokser pizzarestaurantene. Hvis pizzaen også er god; har du suksesskriteriet.

(Kilde: Varden/varden.no)

Powered by Labrador CMS