nyheter

Ta tidlig påskeferie, vi er på vei ned

Analytiker kommer med tips til tiden fremover. Han tror det kan lønne seg for investorer å ta en tidlig påskeferie, for om et par uker brygger det opp til en ny storm i markedet.

Publisert Sist oppdatert

- For en som er fundamentalt orientert er vi inne i en fase der det kanskje kan være lurt å ta en tidlig påskeferie, for selv om markedet skulle kunne klatre videre er det såpass mektige signaler som tyder på at den 4-5årige oppgangsfasen vi har vært vitne til er i ferd med å ta slutt, sier analytiker Roger Berntsen til Orapp.no.

Spår ny storm

- Konsolideringen forrige uke er for meg kun en teknisk korreksjon å regne og markedet "rigger" mest sannsynlig opp til en ny storm innen to til tre uker, sier Berntsen.

Han mener at den japanske yen er avgjørende for tiden fremover.

- Yen'en er nøkkelen. De enorme "carry-trades" styrer kapitalflyten i de fleste "asset-classes". Sentralbanken i Japan er kanskje med på å holde sin valuta kortsiktig nede ved hjelp av interveneringer, men dette kan bli en tung prosess fremover ettersom den japanske økonomien viser tegn til økt inflasjon som igjen gir økt rentebane og stigende yield-kurver og en naturlig styrket yen, sier Berntsen til Orapp.no.

Unnvike kollaps

Roger Berntsen advarer mot en styrkning av yen.

- Det viktigste nivået på krysset USD/JPY er 114, det vil si dersom aksjemarkedet skal unnvike en ny kollapse må dette nivået ikke brytes, advarer analytikeren.

Powered by Labrador CMS