Ledelse

En av fem svensker føler at sjefen gjør livet surt for dem, ifølge en undersøkelse.

1 av 5 påvirkes negativt av sjefen

I en undersøkelse svarer 20 prosent av svenskene at forholdet til sjefen påvirker arbeidet negativt.

Publisert Sist oppdatert

Jobbnettstedet Stepstone har gjort en webundersøkelse i åtte europeiske land der over 5000 mennesker har deltatt. Fra Sverige deltok det i overkant av 400 personer, og av disse forteller 1 av 5 at den relasjonen de har til sjefen påvirker arbeidet negativt. Grunnen skal være at sjefen gjør livet surt for medarbeiderne, skriver Svenska Dagbladet i sin nettutgave.

I undersøkelsen totalt er det en høyere andel – 27 prosent – som opplever at de ikke har en god relasjon til sjefen. 20 prosent ønsker seg en ny sjef, all den tid de oppfatter at relasjonen til sjefen påvirker både arbeidsprestasjon og arbeidsmiljøet.

Undersøkelsen er gjort i Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgia, Østerrike, Frankrike og Sveits. Resultatene viser at sveitsere, franskmenn og hollendere er mest fornøyde med relasjonen til sjefen. Minst fornøyde er tyskerne og østerrikerne.

Hvilke bransjer og yrkesgrupper som har deltatt i undersøkelsen, sier artikkelen ingenting om.

Denne undersøkelsen ble ikke gjennomført i Norge, men et par tidligere undersøkelser i samme gate viser at Norge scorer høyt på jobbtrivsel sammenlignet med andre land. Disse resultatene kan du lese om her:

Powered by Labrador CMS