Arbeidsliv

6 fremtidsyrker

Magasinet Fortune har sett nærmere på noen av de yrkene som vokser raskest i USA.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan vil arbeidsmarkedet utvikle seg det neste tiåret? Magasinet Fortune har stilt spørsmålet, og lister i artikkelen «Fastest growing jobs in America» opp seks yrker som er i rask vekst.

Sykepleiere
Flere eldre vil kreve et større helsetilbud, noe som igjen krever flere sykepleiere. Behovet for arbeidskraft vil sannsynligvis øke også i andre medisin- og helserelaterte yrker. Det blir eksempelvis behov for flere hjemmehjelper og farmasøyter.

Nettverks- og dataanalytikere
Under denne overskriften skjuler det seg analytikere som designer og bygger de systemene vi trenger for å knytte oss opp mot Internett, hjemmefra eller på jobben. Dette er menneskene som gjør kommunikasjon mulig i den Internettbaserte verdenen.

Programvareutviklere
Folk som utvikler programvare for næringslivet, konstruerer operativsystemer, utvikler spill eller designer applikasjoner til mobiltelefoner har i hvert fall én ting felles: De spås gode karrieremuligheter.

Bioingeniører/medisinsk laboratorieteknologi
Dette er et krysningspunkt mellom to forventede vekstområder i årene som kommer, helse og teknologi. Det forventes en rivende teknologiutvikling på det medisinske området i årene som kommer. Samtidig øker forventningene i den aldrende befolkningen om å opprettholde en aktiv livsstil lengst mulig.

Regnskapsførere og revisorer
Finanskrisen og skandaler i næringslivet har i USA nok en gang ført til økt fokus på behovet for reguleringer i finansmarkedet.

Veterinærer
Kjærligheten til katter, hunder og andre kjæledyr ser ikke ut til å avta, og i USA var ”omsorg for kjæledyr” en av få sektorer som faktisk vokste under finanskrisen. Amerikanerne er villige til å bruke temmelig mye penger på kjæledyrene sine, ikke minst på medisiner og veterinærbesøk.

Powered by Labrador CMS