Arbeidsliv

Adecco skal ha brutt pensjonslover

Både Fagforbundet og Norsk Sykepleierforbund (NSF) mener vikarbyrået Adecco har begått flere brudd på pensjonslovgivningen.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har innrømmet å ha brutt arbeidsmiljøloven på alle sykehjemmene det har drevet, og Oslo kommune sa tirsdag opp avtalen om drift av Ammerudlunden sykehjem.

Nå skriver Dagbladet at vikarselskapet også anklages for utbetalingsrot og mulige brudd på pensjonslovgivningen.

Både Fagforbundet og NSF peker på at Adeccos sykepleiere i mange år ikke har vært meldt inn i pensjonsordningen for sykepleiere i Kommunal Landspensjonskasse (KLP), slik de er pålagt.

Det ser også ut som om det ikke er samsvar mellom pensjonstrekket som gjøres i medlemmenes lønninger, og innbetalingene til pensjonsleverandøren. Flere skal ha fått opplyst at Adecco ikke har betalt inn noen ting til pensjonsleverandørene selv om de har trukket 5 prosent av lønna til pensjonsutgifter.

– Dette er arbeids- og pensjonsforhold som skriver seg helt tilbake til 2005, sier Ole Jacob Frich, kommunikasjonssjef i KLP.

Adeccos kommunikasjonssjef Anne-Stine Talseth ønsker ikke å gå inn på detaljer knyttet til sykehjemmene de driver, men lover at hvis gjennomgangen de nå foretar viser at det er avvik, så skal disse rettes opp. (©NTB)

Les også: Adecco innrømmer ulovlig drift ved alle sine sykehjem

Powered by Labrador CMS