Arbeidsliv

Frp-leder Siv Jensen tar et oppgjør med sympatibølgen etter 22. juli og vil tilbake til de politiske debattene.

Håper Ap-sympatien tar slutt

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har fått nok av sympatibølgen som Arbeiderpartiet har fått etter 22. juli-angrepene.

Publisert Sist oppdatert

Ap ville ha slitt med oppslutningen før kommunevalget hvis det ikke hadde vært for angrepene, mener Frp-lederen.

– Alt lå til rette for at Ap skulle slite ganske bra i dette valget. Det var ingen ting som tydet på at de kom til å gjøre rent bord i kommunevalget 2011. Så kom denne massakren, sier Jensen til VG.

Ap har opplevd massiv støtte siden terrorangrepene. Jensen tar nå et oppgjør med sympatibølgen og vil tilbake til de politiske debattene.

– Jeg skjønner at veldig mange mennesker umiddelbart etterpå reagerer i affekt og er veldig følelsesladet i forhold til dette. Men jeg tror ingenting på at det norske folk plutselig har blitt sosialister. Det handler egentlig bare om å få tilbake debatten som vi hadde før, sier Jensen.

Hun sier at hun håper sympatibølgens effekt på meningsmålingene vil forsvinne. Valgresultatet skal stå seg i fire år og da er det de politiske sakene man må diskutere, mener partilederen.

Aps partisekretær Raymond Johansen ønsker ikke å gå inn i detaljene i Jensens argumentasjon fordi alle ofrene fra Utøya fortsatt ikke er stedt til hvile.

– Jeg opplever ikke dette som et angrep på Arbeiderpartiet, men som kritikk og undervurdering av norske velgere. Det får stå for Siv Jensens regning, sier Johansen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS