Arbeidsliv

LO-forbund vil ha døgnåpen barnehage

Døgnåpne barnehager og gratis kjernetid for alle fire- og femåringer står øverst på ønskelisten til Fellesforbundet før neste års valgkamp.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har falt for tanken om døgnåpent tilbud. Barnehagene er jo til for barna, sier rådgiver Norvald Moe i Fellesforbundet til Dagsavisen.

Debatten om døgnåpne barnehager er ikke ny i Norge. For ti år siden åpnet den første og eneste 24-timersbarnehagen i landet, Gardermoen Park barnehage. Fleksibarnehage ble barnehagen kalt, fordi fleksible åpningstider ga turnusarbeidende foreldre en enklere hverdag.

I tillegg til at Fellesforbundets ledelse vil at alle landets kommuner skal tilby alle et døgnåpent barnehagetilbud, mener forbundet at kommunene også skal sørge for at alle fire- og femåringer får tilbud om gratis kjernetid, og at foreldrebetalingen for øvrig holdes på et lavt nivå.

– Vi tror mange av våre medlemmer er opptatt av dette. Men vi har ikke sett på kostnadene. Dette er et tilbud som må vurderes i den enkelte kommune, sier Moe.

Med en månedspris på 2.350 kroner per barn vil det koste kommunene rundt 3,2 milliarder kroner i året å gi alle fire- og femåringer gratis kjernetid. (©NTB)

Powered by Labrador CMS