Annonse
dreamstime_2330.jpg
Lønn er ikke viktigst.

Lønn er ikke viktigst for karriere

Norske økonomer mener det å få mer ansvar på jobb har en sammenheng med at man klatrer på karrierestigen. Det viser interesseorganisasjonen Econas nyeste undersøkelse.

– Vår hypotese var at lønn var den viktigste delen av begrepet «å gjøre karriere». Derfor ble vi overrasket over at lønn havnet på en femteplass når de spurte svarte på hva de mener kjennetegner en karrierestige, sier administrerende direktør Tom Bolstad i Econa til E24.

Ipsos MMI har på vegne av Econa  spurt over 4.000 personer om hva som er den viktigste bidragsyteren til en karriere.

Økt ansvar

De fleste svarer at mer ansvar er det viktigste bidraget:

– Det de responderer på er at økt ansvar er et tegn på at man gjør en karriere. Økt ansvar er også tegn på at man gjør en god jobb, en anerkjennelse på det man har gjort. Derfor er mer ansvar det viktigste indikatoren på at det går i riktig vei, sammen med andreplass som er å få lederstillinger som igjen innebærer personalansvar, sier Bolstad til E24.

Lønn kommer på 5. plass når det gjelder hva økonomer legger i det å gjøre karriere. Lønn kommer langt lavere ned enn hva øvrig befolkning legger i det å gjøre karriere. Nå er vel heller ikke økonomene blant dem som kommer dårligst ut i lønnsforhandlinger her i landet.

Lønn viktig for de unge

Ifølge undersøkelsen er lønn det viktigste for de under 40 år.

– De unge er mer opptatt av lønn. Det henger sammen med at man er i en etableringsfase. Man skal kanskje stifte familie, noen har fått barn og da vil lønnen være viktig, sier Bolstad.

– Man ser også på lønnsstatistikken at lønnen flater ut etter at man fyller 40, og da er det kanskje ansvar og ledelse som er viktigere.

Annonse
Annonse