Annonse
norwegian__norw.jpg

Norwegian trekkes inn for Arbeidsretten av egne piloter

De innleide pilotene som bemanner basen i Finland, får vesentlig dårligere betingelser enn hva både norske og finske flyansatte gjør i Finland, ifølge Dagens Næringsliv. I protest har derfor pilotene i Norwegian nektet å dra over til den nyåpnede basen i Helsingfors for å gi vikarene opplæring, ifølge en anonym pilotkilde.

Etter at ledelsen gjorde det klart overfor fagforeningen at pilotene ville kunne bli holdt økonomisk ansvarlig hvis de nektet å samarbeide, drar likevel flere instruktører til Helsingfors mandag. Norwegians kommunikasjonsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, bekrefter at pilotene har fått varsel.

Svaret fra pilotenes fagforening er nå at de vil melde Norwegian inn for Arbeidsretten.

Nestleder i fagforeningen Parat som organiserer Norwegian-pilotene, Vegard Einan, sammenligner de innleide estiske pilotens betingelser med vilkårene som det utskjelte lavprisselskapet Ryanair gir sine ansatte. Einan sier han er oppgitt over at norske myndigheter ikke reagerer.

En kaptein innleid gjennom vikarbyrået vil kunne tjene rundt 600.000 kroner ifølge kommunikasjonsdirektør Skånvik. Til sammenligning tjener en norsk kaptein ansatt i Norwegian rundt en million kroner.

Skånvik avviser overfor DN at dette dreier seg om sosial dumping, og henviser til at pilotene ikke skal fly ruter i Norge. (©NTB)

Annonse
Annonse