Arbeidsliv

Sagt opp etter GPS-overvåking

En ansatt med 19 års fartstid i det interkommunale selskapet Avfallsservice AS i Nordreisa er sagt opp etter å ha blitt GPS-overvåket.

Publisert

Etter å ha gransket loggen fra GPS-ene som er montert i avfallsbilene i Nord-Troms, mente ledelsen i Avfallsservice at Jørn-Roar Rollstad tok for lange pauser.

Nå vil LO ta opp saken, skriver Nordlys.

Les også Mener økt overvåking rammer arbeidsmiljøet

Saken dukket opp i mai, da Avfallsservice truet med å si opp fem sjåfører fordi de angivelig tok for lange pauser. De ansatte ble sykmeldt.

De ansatte bestrider påstandene om lange pauser, og tillitsvalgt Trond Are Henriksen i Avfallsservice mener saken er håndtert på en klossete måte av ledelsen.

– Vi har blitt lovet at GPS ikke skal brukes til noe annet enn et teknisk verktøy i forbindelse med tømming av avfall, sier han.

Tor Inge Hoaas, rådgiver i Fagforbundet, mener oppsigelsen av Rollstad er usaklig. – Dette er en sak vi vil ta helt til topps, det vil si Høyesterett, sier Hoaas til nordlys.no.

LO-sekretær Trine Lise Sundnes sa i sommer at truslene om oppsigelser i Avfallsservice er den groveste saken hun har hørt om i forbindelse med GPS-overvåking.

Styreleder Willy Ørnebakk i Avfallsservice sier til NRK at selskapet er inne i en prosess i forbindelse med denne saken, og at de av den grunn ikke vil gi noen kommentar.

Avfallsservice AS er et interkommunalt selskap som eies av de seks kommunene Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS