Annonse
138317536_coach.jpg

Smisking vanlig på norske arbeidsplasser

- Smisking kan gjøre at feil mennesker gjør karriere. Og ideer kan bli satt ut i livet før de får brynt seg mot de gode innvendingene, sier Kvalnes som har engasjert seg for å diskutere de etiske trekkene ved moderne arbeidsliv. Han har nå gitt ut boken «Mot og mening: Hvordan takle smisking på arbeidsplassen».

Han mener smisking er et utbredt trekk ved arbeidslivet.

- Jeg har snakket med mange ledere som åpent sier at de vil ha ærlige motmeldinger på sine forslag, men de får det ikke. Folk kvier seg for å komme med dårlige nyheter eller være kritiske. I mange bedrifter jobber de for å senke terskelen for å være uenig, nettopp for å få frem moitforestillingene, sier Kvalnes til Aftenposten.

Filosofen skiller mellom aktiv og passiv smisking. Den aktive smiskeren legger ut om andres fortrinn, mens den passive smiskeren lar være å påpeke egne dumheter og feiltrinn.

For å motarbeide en smiskekultur er det viktig å oppfordre de ansatte til å si ifra og opprette arenaer for å lufte feil, uenighet og motforestillinger. Som leder bør en også trene på å gi og motta både ros og kritikk.

Annonse
Annonse