Arbeidsliv

Sykefraværet på sitt laveste

Sykefraværet hos Norsk Industris medlemsbedrifter var på 4,9 prosent i fjor – en rekord siden målingene begynte i 1993. For kvinnene alene er sykefraværet på 6,2 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Direktør Trygve Østmo i Norsk Industri mener den grunnleggende årsaken til reduksjonen er at bedriftenes arbeid mot sykefravær virker. Han tror også at denne målingen er et forvarsel på hva fraværsstatistikkene fra Statistisk sentralbyrå og Nav vil vise for hele arbeidsmarkedet – om ikke like stort som i Norsk Industri, skriver Dagens Næringsliv.

I kampen mot sykefraværet har han tre tips til bedriftsledere:

– Først og fremst at de ansatte trives på jobben, og at de blir verdsatt, sett og fulgt opp, sier Østmo, som legger til at det er viktig at toppledelsen er tydelig overfor lederne på alle nivåer om at de måles også på dette. Dessuten at tillitsvalgte er viktig ved å sørge for at arbeidsmiljø og sykefravær er på dagsorden.

Grunnlaget for Norsk Industris statistikk er 230 bedrifter med 48.000 ansatte. 8000 kvinner er skilt ut siden mange bedrifter ikke skiller på kjønn. Målingen her viser et sykefravær på 6,2 prosent.

Les også:

Syke kvinner forblir en gåte

Norge sykest av industrilandene

Gradert sykmelding kan gi mer fravær

Powered by Labrador CMS