Arbeidsliv

Sykle til jobben-aksjonen i gang

Startskuddet er gått for Sykle til jobben-aksjonen 2011. En av målsettingene er å få deltakerne til å bytte fra bil til sykkel over kortere strekninger.

Publisert Sist oppdatert

Påtroppende idrettspresident Børre Rognlien åpnet aksjonen foran Stortinget tirsdag.

Undersøkelsen fra aksjonen i 2010 viste at mange deltakere byttet ut bil med sykkel som følge av kampanjen. Andel reisende med bil gikk ned fra 55 prosent før kampanjen, til 48 prosent etter kampanjen i 2010.

– Sykle til jobben-aksjonen motiverer til å bruke reiseveien aktivt, og velge sykkel til både sport og transport. Arbeidsplassen er en genuin arena for å nå ut til mange, med et aktivitetskonsept som fungerer etter hensikten, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

På åpningsdagen var det satt opp et hus foran Stortinget. Det skal få de forbipasserende til å stoppe opp – og tenke.

– Huset har lav dørterskel og grenseløs takhøyde og skal være en smakebit på hva fysisk aktivitet kan representere for hver enkelt av oss. Tanken er at forbipasserende skal stoppe opp et øyeblikk, og tenke tanken «hva er fysisk aktivitet for meg?», sier Bolle.

Nytt av året er en CO2-kalkulator, hvor deltakerne registrerer tilbakelagte minutter hvor bilen har fått hvile.

– Hver enkelt deltaker bidrar til et sprekere Norge, med renere luft. En luftetur til og fra jobb skaper rom for å bearbeide dagen, og samtidig er du ferdig trent når du kommer hjem, sier Bolle. (©NTB)

Relaterte saker:Sykler til jobben

Powered by Labrador CMS