Annonse
karrierekvinne_.jpg

Tilgjengelig døgnet rundt

Det viser en undersøkelse Perduco har gjort blant norske toppledere. Oppdragsgiver har vært Telenor. Over 90 prosent av de spurte venter at de ansatte er tilgjengelige utenom normal arbeidstid med betalt bredbånd, bærbar pc og mobil med tilkobling til jobbmail finnes i om lag 60 prosent av de bedriftene som er med i undersøkelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Mot å få rimelig tilgang på ny teknologi kan ansatte jobbe utenfor arbeidsplassen og holde seg oppdatert nærmest uansett hvor de befinner seg. Grensen mellom arbeid og fritid begynner å forsvinne.

– Og en av tingene ved det grenseløse arbeidslivet er jo nettopp at man uthuler den arbeidskontrakten man har, sier seniorforsker Asbjørn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet. Advokat Kristin Krogvold i Econa sier arbeidskontraktene ikke gjenspeiler at økt tilgjengelighet gir økt lønn. Stadig flere har også overtid inkludert i vanlig lønn – noe som tidligere bare var vanlig for ledere og folk i spesielt uavhengige stillinger.

Undersøkelsen viser ellers at over halvparten av sjefene mener den største fordelen med tilgangen på nett og mobil er større fleksibilitet. Dessuten mener opp til tyve prosent av dem at det øker bedriftens produktivitet, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse