Tyngst for generasjon Y

Publisert: 3. november 2008 kl 09.07
Oppdatert: 11. november 2008 kl 15.20

Generasjon Y, som unge født mellom 1978 og 1990 gjerne kalles, har ord på seg for å være selvopptatte og fleksible. De ser ingen hindringer, og har lært seg at alt er innen rekkevidde. Etter mange år med oppgangstider, hvor det har vært lett å få jobb etter studiene, blir nå også generasjon Y rammet av nedbemanninger og kostnadskutt på arbeidsplassen.

En britisk studie som er gjengitt i Management Issues , viser at generasjon Y er den gruppen som sliter mest i dagens krisetider. De føler at de har mistet den gode balansen mellom jobb og fritid, og vurderer derfor - til tross for et tøft arbeidsmarked - ofte å slutte i jobben sin.

- Når så brå skifter skjer, må man reorientere seg. Man mestrer slike utfordringer på ulike måter, men det er lett å bli overveldet av krisen hvis man aldri har vært oppe i en lignende situasjon før, sier Bjørg Aase Sørensen, professor i helsefremmende arbeid ved Høgskolen i Vestfold, i en kommentar til DN.no.

Ifølge Sørensen er imidlertid ikke det vanskeligste med nedbemanningsprosesser å miste jobben, men måten man blir behandlet på. I gode nedbemanningsprosesser behandles de ansatte med respekt. Kommunikasjonen er åpen og ryddig.

Saken fortsetter under annonsen