Arbeidsliv

– Vi ser at bare en fjerdedel mener det bør bli lettere å ansette folk i midlertidige stillinger. Av dem som mener det, er menn over 40 år som stemmer Høyre eller Frp og tjener over 900.000 overrepresentert, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

Vil ha strengere stillingsvern

Mens Høyre vil gi sjefene større handlefrihet og letter kunne ansatte folk midlertidig, vil de fleste ansatte ha de samme reglene for ansettelse som gjelder i dag – eller strengere.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse Opinion har gjort på oppdrag fra LO, skriver Dagsavisen.

– Vi ser at bare en fjerdedel mener det bør bli lettere å ansette folk i midlertidige stillinger. Av dem som mener det, er menn over 40 år som stemmer Høyre eller Frp og tjener over 900.000 overrepresentert. Det er ikke akkurat kjernegruppen vår, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

– Jeg synes ikke undersøkelsen er så interessant, for det er de som ansetter folk som er det avgjørende punktet her. Det er de som skal ta risikoen ved å ansatte nye medarbeidere, sier leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner.

– Det er velkjent at når Høyre utarbeider politikk, spør de arbeidsgiverne. Vi har en bredere tilnærming, sier Solbakken, som mener Høyres forslag vil føre til en «bruk og kast»-politikk, hvor arbeidstakerne blir kastet ut eller 11 måneder for å slippe at arbeidsgiver skal slippe å gi dem fast ansettelse.

Nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Dagsavisen at det ikke blir flere jobber av å svekke stillingsvernet og at det er uaktuelt å myke opp arbeidsmiljøloven.

Les også: Vil gi mer makt til lederne

Powered by Labrador CMS