Etterretning: Fryktløse toppledere

Publisert Sist oppdatert

Verdens toppledere tror generelt at de ti dominerende trendene på verdensmarkedet vil ha positiv effekt på deres egen virksomhet. Dette kommer frem i en global spørreundersøkelse blant over 9.000 toppledere som konsulentselskapet McKinsey gjennomførte i mars i år. For syv av de ti trendene som ble undersøkt mente flere toppledere at effekten vil bli positiv heller enn negativ (se figur).

Topplederne er mest positive til økt kjøpekraft i utviklingslandene, raskere teknologisk innovasjon og færre handelsbarrierer. Geopolitisk ustabilitet, mangel på naturressurser og økende miljøproblemer er de trendene som flest toppledere i verden ser på som truende i de kommende måneder og år.

Paradoksalt nok skaper de samme trendene som topplederne mener vil ha en positiv effekt på virksomheten, også de mest betydelige utfordringene. 77 prosent av topplederne opplever ekstremt hard konkurranse på det globale markedet som en betydelig hindring for fremtidig vekst. 73 prosent vektlegger også knapphet på begavede ansatte.

Toppledernes plan for å mestre konkurransen i årene som kommer sammenfaller med trusselbildet. Innovasjonsevne troner suverent på toppen som det viktigste middelet til vekst. På en god andreplass kommer evne til å rekruttere de beste talentene.

Referanse: McKinsey

Powered by Labrador CMS