Tidligere sjef for Olympiatoppen, Bjørge Stensbøl, mener mental trening er en forutsetning for å bli en vinner. Her fra en annen boklansering.

Foto
Morten Holm

– Vi får ikke vinnerskaller uten mental trening

Publisert: 18. oktober 2013 kl 09.10
Oppdatert: 31. oktober 2013 kl 18.42

Stensbøl er ute med boken Norske vinnerskaller, som han har skrevet sammen med de mentale trenerne Anne Marte Pensgaard og Arne Jørstad Riise.

I boken forteller en 30 norske medaljevinnere og idrettsprofiler hvor mye mental styrke har betydd for suksessen de har oppnådd.

Utøvere som Petter Nothug, Suzann Pettersen, Liv Grete Skjelbred-Poiree og Magnus Carlsen med flere forteller om hvordan de klarer å skvise ut de siste meterne, de siste hundredelene og nødvendige centimeterne som avgjør alt til deres fordel.

Dette er bare en liten del av artikkelen som står i denne ukens avis. Du kan lese hele artikkelen i vår e-avis.

Saken fortsetter under annonsen
Dette kjennetegner vinnerskallene
søn 20.02.2022 23:47
  • De tør å sette høye mål:
    Konkrete mål har konsekvenser, og krever en realisering av hvor du står og hva som skal til for å komme dit du vil
  • De er gode på å skape mestring:
    Øv på å være opptatt av arbeidsoppgavene, i stedet for utfallet. Da blir oppmerksomheten din automatisk rette mot det kjente, sikre og trygge i arbeidsprosessen
  • De er gode til å regulere spenning:
    I stressende situasjoner blir vinnerskallene fokuserte og rolige. De handler ut fra det de har trent på igjen og igjen. Kombinasjonen av pusteteknikk og visualisering og en konstruktiv prat med deg selv er en god strategi i arbeidet med å finne det spenningsnivået som passer best for deg