næringsministeren

Avtroppende næringsminister Trond Giske overrakte kontornøkkelen til påtroppende næringsminister Monica Mæland på onsdag i forrige uke. – Det Giske satte i gang var bra, men vi skal gjøre mer, sier Mæland.

Mæland: – 95 prosent enig med Giske

Høyres harde kritikk av den rødgrønne regjeringens næringspolitikk kan ha vært spill for galleriet.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg fikk en verktøykasse med veldig mange dokumenter av den tidligere næringsministeren. Den har jeg ikke åpnet ennå, for det har stått andre ting på agendaen. Inntrykket mitt er at jeg vil være enig med Trond Giske i 90–95 prosent av sakene, sier næringsminister Monica Mæland til Dagens Næringsliv.

Mæland sier at hun, som Giske, vil prioritere det sterke internasjonale perspektivet med handelsavtaler. Hun vil også jobbe videre med forenklinger for næringslivet, noe Giske forventer:

– Der har Høyre og Frp lovet så mye at jeg tar det for gitt at hun følger opp. Vi har allerede forenklet til et verdipotensial på 5–6 milliarder kroner. Det ligger fortsatt klart veldig mange prosjekter som vil føre til en ytterligere forenkling, sier Giske til Dagens Næringsliv.

– Det Giske satte i gang var veldig bra, men vi skal gjøre enda litt mer, sier Mæland til avisen.

Mæland summerer opp med at regjeringen er enig med Giske om «veldig, veldig mye».

– Det kan være noen områder det vil være politisk uenighet om. Da vil jeg gjøre noe annet enn de rødgrønne. Hva det er må vi komme tilbake til, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS