Næringsliv

En konsekvensutredning vil presse fram bedre miljøløsninger, og motstanden mot en slik utredning er basert på feil og misforståelser, mener Stein Lier-Hansen.

– Kan vente på Lofoten

Offshoreleverandørene har ordrebøkene fulle i mange år fremover, og leder av Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, mener de tåler å vente. Men en konsekvensutredning må komme raskt nå.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis man nå gjennomfører en konsekvensutredning, slik vi vil, så vil det uansett ikke skje noen aktivitet i Lofoten og Vesterålen før nærmere 2020. Det haster ikke veldig. Men når det gjelder industripolitikk og sysselsetting, vil vi sette pris på å ha en skikkelig konsekvensutredning til da. I 2020 vet vi ikke hva slags situasjon leverandørindustrien har, sier Lier-Hansen til Dagens Næringsliv.

Han mener en konsekvensutredning vil presse fram bedre miljøløsninger og at motstanden mot en slik utredning er basert på feil og misforståelser, kom det fram da Norsk Industri la fram sin årlige konjunkturrapport i går.

Norsk Industri spår her en industrivekst på 7 prosent gjennom 2011. Dessuten 5000 nye arbeidsplasser, hvorav de fleste i offshore leverandørindustri. Blant annet skyldes det at det brasilianske petroleumsmarkedet blomstrer.

Powered by Labrador CMS