Annonse

Bedre for ­ ansatte og bedrift

Byggmakker Norge valgte å outsource sin logistikkvirksomhet i fjor høst. Bedriften satt med et uoversiktlig lager som ble drevet for egen regning. Det ble både komplekst og lite lønnsomt.

22 medarbeidere i Byggmakker Distribusjon fikk dermed ny arbeidsgiver.

Logistikksjef i Byggmakker Norge, Øystein Hagen, mener at dette har vært til det beste for både de ansatte og bedriften.

- For en bedrift som Byggmakker har det vært avgjørende å få omgjort de faste kostnadene til variable. Spesielt med tanke på de urolige tidene vi har vært igjennom det siste året, sier han. Han legger til at de ansatte har fått et tryggere miljø hos en bedrift som har jevnere ordretilgang, og at de har fått god oppfølging i overgangsperioden.

Profesjonelt miljø

Ett år etter avtaleinngåelsen med Itella, er Hagen tilfreds med avtalen. Men det har ikke vært enkelt.

- Vi er veldig glade for at vi valgte å sette ut dette. Først og fremst fordi at arbeidet nå tas hånd om av en profesjonell aktør, men også fordi vi får styrt våre kostnader, sier han.

Hagen forteller at å integrere systemene var den største utfordringen.

- Vi brukte mye tid på dette i overgangsperioden, og det krever fortsatt at vi har kompetansen i vår egen bedrift for at dette skal fungere. Men nå drifter vi billigere, utdyper han. Men det tok et år.

Konsernavtale

Hagen forteller at Byggmakker Norge slapp å sondere markedet etter en outsourcingpartner, slik mange andre bedrifter må gjøre.

- Vi er en del av et internasjonalt konsern, som har slike avtaler i andre land. Men vi var i dialog med morselskapet og måtte igjennom forhandlinger med Itella, sier han.

120 utsalgssteder

Outsourcingsavtalen omfatter transport og overvåkning av varekjøp fra leverandører i inn- og utland, samt levering på definerte tidspunkter til rundt 120 utsalgssteder i Norge. Itella Logistics overtok dessuten driften av eiendommen og sentrallageret på Langhus, like utenfor Oslo.

- Itella Logistics er inne i en sterk utvikling i Norge, og denne avtalen bekrefter at vår satsning på kompetanse og videreutvikling av vårt WMS-system, Logius, er riktig retning. I Nord-Europa, inkludert Russland, drifter vi denne type tjenester på nesten 1 million kvadratmeter for våre kunder innenfor forretningsområdet kontraktslogistikk. Våre tre andre forretningsområder; landtransport, oversjø og flyfrakt, samt ekspress, blir også kompletterende produkter i slike SCM-avtaler, sa Country Manager i Itella Logstics, Kjell-Arne Eloranta i en pressemelding da avtalen ble inngått.

- Timingen i forhold til tidene i byggebransjen viste seg å passe spesielt godt. Ved å outsource denne delen av virksomheten, kan vi både nyte fordelen av lavere faste kostnader, samt føle oss trygge på at vi har en profesjonell utøver til å ivareta en krevende logistikkoperasjon, sa Espen Hoff, Administrerende direktør i Byggmakker Norge på samme tid i fjor.

Annonse
Annonse