Annonse

Bedriftsledernes nye eventyrsteder

Fire av ti gjester tilhører sine bedrifters øverste ledersjikt. De er på styreseminar, eller grøsser seg gjennom stolpehopp eller annet spennende for å bli sveiset sammen til et bedre lederteam på administrativt nivå. Etterpå kan de sitte og skryte over bravadene mens de fråtser i tidsriktige, lokale mattradisjoner.

De selvstendige hotellene fant hverandre for ikke å bli utkonkurrert av de store kjedene. Hotellene har gjort innhugg i markedet for seminarer, kick-offs, teambygging og events. Eksklusive lederseminarer er også på satsingsskjemaet.

Hittil har 15 hoteller fra ulike deler av kongeriket sluppet inn i eventyrland. Det mest kjente medlemmet er Maarud Gaard på Disenå. Kjeden har motsatt profil av de store konkurrentene. De ønsker ikke å strømlinjeforme hotellene slik at kundene kjenner seg igjen fra hotell til hotell og vet hva de går til. Det er et mål i seg selv at hotellene er ulike. Det skal stimulere kundene til å prøve seg på nye hoteller i kjeden. Styreleder Marianne Smith Magelie hevder at spesielt ledergrupper er på jakt etter små annerledessteder, og de ønsker gjerne å legge aktiviteter til nye hoteller. Kjedekontoret hjelper til med tilretteleggingen.

STERK VEKST

Magelie mener at det er et behov i hotellnæringen å samle små og unike steder. Dermed blir det attraktivt for kunden å prøve seg på nye steder innen kjeden. Eventyrhotellene vokste med 70 prosent i fjor, målt etter omsetning. Mye av veksten kommer av at nye hoteller tilslutter seg kjeden, men også den organiske veksten har vært bra, 14 prosent i det vanskelige hotellåret 2001. Medlemmene er spredt over hele landet. Målet for 2002 er å doble medlemstallet og vel så det, samt å øke årets omsetning med 20 prosent, til 120 millioner kroner. Til tross for ambisjonene, hevder styreleder Magelie at døren inn til medlemskap er trang.

Ni hoteller står på vent for å bli medlem av kjeden, ifølge Magelie. Hun regner med av fire at dem kommer inn til høsten. Forutsetningen for å bli medlem er at man skal kunne tilby kundene et eventyr. Ikke nødvendigvis av den art prinsesse Märtha Louise byr på, men noe kriblende som skal overraske eller utfordre gjestene. Alt fra det ekstreme til det koselige skal tilbys. Hotellene må ha en stil og form som de andre ikke har, slik at forskjellighets-profilen opprettholdes. I tillegg har styrelederen en kravliste for skikkelig drift som må innfris for å bli medlem.

VINNERNE

Magelie mener at det er et behov for å samle landets små og spesielle hoteller. Hun sier at kundene shopper mer enn før når de skal på gruppeopphold.

Trenden er at mange bedrifter velger hotell ut fra behov der og da, uavhengig av kjede. Det gjelder spesielt mindre kurs- og møter, pluss styresamlinger. Det styrker de kjedeløse hotellene, mener Magelie, som er tidligere hotelldirektør. Frem til nylig var hun ansvarlig for Bennett Reisebureaus kommunikasjon i tillegg til vervet som styreleder i Eventyrhotellene.

- Vinnerne blant hoteller på dette markedet blir derfor de som er raske, kreative og fleksible. Dette er hotellnæringens største utfordring, sier hun.

Eventyrhotellene har fått ekstra godt napp i noen bransjer. Bank, forsikring, legemiddelprodusenter og oljeindustrien er hyppige gjester. Det samme er utvalgte grupper i offentlig sektor.

Maarud Gaard er et av medlemshotellene. Et sitrende eventyrtilbud her er «Kneika», som høydebanen kalles. Øvelsene her skal øke fellesskapet og omsorgen. Leirdueskyting er populært for bedriftstopper som er på samling, men det er også en opplevelse å spise hjorten som er slaktet fra eget oppdrett, beitende utenfor veggene.

Medlemmer av Eventyrhotellene

 • Gargia Fjellstue
 • Jægtvolden Fjordhotell
 • Teveltunet Fjellstue
 • Bergo Hotell
 • Svanøy
 • Bjørnefjorden Gjestetun
 • Reddiken
 • Bavallstunet
 • Blomset
 • Eivindsplass Fjellgard
 • Hemsedal Fjellhotell
 • Bergo Hotell
 • Storaas Kurs- og gjestegaard
 • Maarud Gaard
 • Finvåg
Annonse
Annonse