Annonse
sye846a5_as_sma.jpg
Sylvia Brustad har forsonet seg med Aker.

Brustad ansatt i Røkke-selskap

I 2009 var Sylvia Brustad persona non grata i Aker-systemet. Som Ap-statsråd uttalte hun at hun var forbannet, da det ble kjent at Aker, med staten som eier, solgte en rekke selskaper til Aker Solutions. Salgssummen var på en drøy milliard, og Aker tjente en halv milliard.

Den gangen ble det hevdet at Aker Solutions betalte altfor mye, og kvittet seg med forpliktelser i milliardklassen, som Aker Solutions måtte slite med.

Partene ble etterhvert forsonet, og nå sier Sylvia Brustad til Dagens Næringsliv at hun og Aker-sjef Øyvind Eriksen har hatt god kontakt i tiden etter konflikten.

– Etter den uenigheten som var i 2009 – jeg har jo alltid hatt et godt forhold til Aker, både før og etter – jeg har hatt litt kontakt med Øyvind Eriksen, sier hun til avisen.

Kjell Inge Røkke er både informert, og har godkjent ansettelsen.

I hennes første næringslivsjobb skal Brustad lede Aker Kværner Holding, som er samarbeidsselskapet mellom Aker og staten. Selskapet ble etablert i 2007, i forbindelse med at staten kjøpte seg inn i Aker Kværner, som selskapet het den gangen.

Aker mener ansettelsen av Brustad henger tett sammen med selskapets ønske om å videreutvikle den gode relasjonen det har med Nærings- og Handelsdepartementet.

– Den kompetansen Sylvia har, med 20 års erfaring fra regjering og Storting, synes vi er attraktiv og spennende, sier informasjonssjef i Aker Atle Kigen til Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse