Forsikringssvindlere avslørt

Publisert: 26. august 2010 kl 11.08
Oppdatert: 26. august 2010 kl 11.06

En fersk svikstatestikk laget av Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) for 2009 viser at juks med uføreforsikringer øker mest blant forsikringssvik, og utgjør nesten hundre millioner kroner. Den vanligste formen skjer gjennom helseerklæringen, ved at kunden unnlater å opplyse om sykdom kan føre til store utbetalinger senere, og nesten hundre millioner kroner

 

- Økningen skyldes nok snarere at selskapene har viet uførekapital mer oppmerksomhet, og satt større ressurseer inn i for å avdekke svik, sier Lars Skaar, Utredningsleder i Tryg Forsikring ifølte E24.no.

 

Selskapene har blant annet begynt å overvåke sosiale medier og internett for å oppdage svindlere som avslører seg selv gjennom for eksempel Facebook-bilder.

 

Fra 2009 har FNO fått lov til å utveksle informajson med NAV, og mange som blir tatt er multikriminelle som også snyter skatt og misbruker trygd, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNO.

Saken fortsetter under annonsen

 

Til sammen ble det avslørt 870 tilfeller med forsikringssvik, og selskapene avslo utbetalinger på tilsammen 271 millioner kroner.