Annonse

Full event-fart

Fysisk anstrengelse og full fart, eller en invitasjon til stille meditering for å finne inspirasjon og samhold? Eller bare ha det hyggelig her og nå? Noen vil ha action, andre igjen vil at det bare skal være rolig.

Det er som regel sjefene som bestemmer farten. Her er et lite utvalg aktiviteter de kan velge mellom.

Noen eventbyråer frister de fartsgale til å akselerere fra 0-100 kilometer i timen på utrolige 2,8 sekunder i en vanvittig racerbil, eller rappellere fra en 60 meter høy kran eller fjellskrent, eller rase ut over fjorden i 70 knop i en av Nord-Europas råeste R.I.B.er.

Har du ikke fått nok av disse utfordringene, kan du la deg friste av å løpe over en tolv meter lang glødende kullseng eller hoppe i strikk fra ekstreme høyder i inn- og utland. Virker det kjedelig, så er det bare å suse nedover i en zipline i hastigheter på over 60 kilometer i timen.

Mer tilbakelent.

For dem som ønsker å ta det litt mer tilbakelent, er det bare å finne frem fotoapparatet og bli med på fotosafari i eksotiske strøk, snorkling med spekkhoggere, havfiske, rafting i Sjoa, brevandring eller survivalkurs. En smak av villmarkseventyret frister flere av eventbyråene med.

Noen kombinerer en konferanse med å la deg finne frem skapergleden og lage en skulptur eller byste under profesjonell veiledning.

Få opp pulsen på en konferanse hvor dansen står i fokus. Det kan være ildfull flamenco eller flat tango.

Et roligere alternativ kan være å lære om hvordan vi kan bruke stemmen bedre - viktig for alle som vil nå frem med et budskap!

For dem som liker å stå på en scene, er det bare å dra i gang teambuilding med revy på menyen.

Her kan man konkurrer om å lage den beste eller morsomste sketsjen, forestillingen, sangen og så videre, hvor man ser på områder som berører arbeidsplassen med helt nye øyne.

For de naturglade er en stille og rolig padletur tingen. Når en bever dukker opp og svømmer rundt kanoen, blir stemningen til å ta og føle på. Plutselig dukker skogens konge - elgen - opp som ved sitt mektige oppsyn, og levner ingen tvil om sitt rettmessige kallenavn.

Kalde fristelser.

Godt beskyttet av varme klær kan man bli med ut på havet med en av Norges beste og råeste havraftingbåter. Den lange kysten har mange naturperler, og på havrafting kommer man tett på elementene når store bølger bryter mot skjærene og vannsøylene står både ti og tolv meter til værs. Er du heldig, møter du flokker med grindhval eller spekkhoggere.

Bare to timers flytur fra Oslo er du i isødet. Arktiske opplevelser skal være med på å knytte de ansatte tett sammen. Eller hva med å oppleve den optimale Finnmarksopplevelsen? Bli med helt ut til det åpne Barentshavet eller opp på fjellet og ut på vidda. Kongekrabbesafari er populært, scooterturer likeså, hundesledeturer, havrafting, bading i Barentshavet og andre iskalde fristelser står i kø. Her blir både du og bedriftens lagånd, til havs, til lands og i høyden, utfordret.

25 km øst for Kirkenes ligger grenseovergangen mellom Norge og Russland. Her venter bad, badstue og stamp i tillegg til fire gammer og båtnaust. De som overnatter i en iskald lavvo er de tøffeste.

Eller vil du kanskje heller balansere langs Besseggen, med et vinkurs etterpå? Kjente kokker står på rekke og rad for å styrke teamet ved hjelp av mør indrefilet, morkler, kamskjell og søt panna cotta. God appetitt!

Annonse
Annonse