Annonse
hydro__terje_s..jpg

Giske lover milliarder til Hydro

– Vi har forventninger om at Hydro skal satse på industriutvikling i Norge. Da står vi også klar med penger, sier Trond Giske til Klassekampen.

De rødgrønne har hittil investert 58 milliarder kroner i statseide selskaper, og nå kan flere investeringer i milliardklassen være på vei. Forutsetningen er at selskapene viser vilje til å satse på norske arbeidsplasser.

– Staten må være en like kravstor eier som private. Vi har vært for redde for å styre de statseide selskapene for å sikre norsk industri, sier Giske.

Han viser til Hydros oppkjøp av det brasilianske gruveselskapet Vale i fjor, der staten la milliarder på bordet. Den gang bidro staten med 4,4 milliarder i en aksjeemisjon. Giske bekrefter at investeringer i samme klasse kan være på trappene, men stiller samtidig et klokkeklart krav til Hydro-ledelsen:

– For at vi skal stille med kapital, må vi vite at Hydro vil bidra med industriutvikling i Norge, at selskapet kan drive framtidsrettet og levere gode resultater. Og jeg er helt overbevist om at ledelsen i selskapet har tatt den beskjeden nå.

Budskapet fra Giske blir tatt godt imot i fagbevegelsen, der det har vært stor bekymring for at Hydros tunge satsning i utlandet vil gå på bekostning av norske arbeidsplasser.

– Jeg er veldig glad for det Trond sier. Fagbevegelsen har lenge ønsket at staten skal ta tydeligere styring i næringslivet, og at man skal ha en tydelig retning i eierskapspolitikken. Nå er det ønsket langt på vei etterkommet, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen. (©NTB)

Annonse
Annonse